ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στη ΝΔ για το Σώμα Αδιάφθορων

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 18:38
UPD:21:24
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για σύσταση Σώματος αδιάφθορων για τις φυλακές.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, διανύοντας το έκτο και τελευταίο έτος της, θυμήθηκε να εφαρμόσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ 3090/2002 (ΦΕΚ ΑΆ 329/24-12-2002), με τον οποίο συνεστήθη το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης», δηλώνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.

Κατηγορεί δε τη ΝΔ πως «αφού πρώτα παρόπλισε και απαξίωσε πλήρως το Σώμα αυτό, τώρα αντελήφθη την αναγκαιότητά του και το επαναφέρει με άλλο όνομα. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ: ενεργεί υπό την πίεση των γεγονότων, τα οποία θα μπορούσε να τα είχε προλάβει αν απλά εφάρμοζε τους νόμους που ισχύουν».

Καταλήγοντας ο κ. Ρόβλιας τονίζει: «Για να καλύψει την ανεπάρκειά της ψηφίζει νόμους και τροπολογίες. Η ΝΔ αντί να κυβερνά εφευρίσκει νόμους, για να φανεί ότι δήθεν κάτι κάνει αυτούς τους τελευταίους μήνες ή εβδομάδες που της απομένουν».

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικόλαου Δένδια, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Ρόβλια.

«Το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης παρελήφθη χωρίς καμία ουσιαστικά πρόβλεψη για τη λειτουργία του. Παρότι στα χαρτιά είχε ιδρυθεί από το 2002 παρέμενε κενό γράμμα. Τα περί παροπλισμού και απαξίωσης από τη ΝΔ συνιστούν απλώς άγνοια. Τα περί Νόμων και τροπολογιών δηλούν απλώς αδυναμία ανάγνωσης των ανακοινώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή