Ήττα για ΠΑΟΚ από την Τσίβας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 22:24
UPD:17/07/2009 10:06
A- A A+

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Τσίβας στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους. Η ομάδα του Μεξικού είναι πιο έτοιμη αφού σύντομα αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις της και η ανωτερότητα που έδειξε στο γήπεδο την οδήγησε σε αυτή τη νίκη.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Κρέσιτς, Κοντρέρας (ως δεξί μπακ), Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Κονσεϊσάο, Αμπουμπακάρι, Γκαρσία, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλη.

Η Τσίβας έδειξε πιο έτοιμη και από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πήρε τον έλεγχο. Οι μεγάλες ευκαιρίες πάντως απουσίασαν και για τις δύο ομάδες. Πρώτη απείλησε η ομάδα του Μεξικού με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραμόν Μοράλες στο 29'. Η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε κάπως την απόδοσή του και απάντησε στο 33' όταν ύστερα από ωραία συνεργασία του Κουτσιανικούλη με τον Μουσλίμοβιτς ο Βόσνιος πλάσαρε από πλάγια θέση τον Ερνάντεζ, όμως ο πορτιέρο της Σίβας απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλές αλλαγές για τις ομάδες. Στα αξιοσημείωτα για το «δικέφαλο» ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μίρκο Σαβίνι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και η τελευταία του Σωτήρη Μπαλάφα, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα ως δανεικός.

Το δεύτερο 45λεπτο επεφύλαξε και γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 65' από τον Σέρχιο Αμάουρι Πόνσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ντάριο Κρέσιτς παρά την εκτίναξή του δεν κατάφερε να αποκρούσει και οι Μεξικάνοι πήραν το προβάδισμα στο παιχνίδι. Στο 77' ο Κρέσιτς αποσόβησε το 2-0, κάνοντας μία εξαιρετική απόκρουση στο πλασέ του Γκονζάλο Πινέντα, που είχε βγει τετ α τετ με τον Κροάτη τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από τη Γερμανία και έδωσαν στο παιχνίδι άρωμα από… Τούμπα με τα συνθήματά τους.

Σάντος: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλά που πρέπει να τα αλλάξουμε και πρέπει να τα αλλάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το παιχνίδι από τη δική μας πλευρά δεν είχε μεγάλη ένταση ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε δεν είχαμε μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.

Στην επίθεση πρέπει να διεκδικούμε το γκολ. Με πάσες στα πέντε και τα δέκα μέτρα δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Αυτές τις μέρες θα μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές, θα κάνουμε τις προπονήσεις για να είμαστε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πιέσουμε κάποιες καταστάσεις γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σύντομα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε το ρυθμό μας».

Αγωνία για την κλήρωση

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με ιδιαίτερη αγωνία περιμένει την κλήρωση της προκριματικής φάσης του UEFA Europa League, που θα γίνει την Παρασκευή (16/7). Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ στη Νιόν της Ελβετίας θα είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις