Ενημέρωση για τη γρίπη στη Βουλή ζητά το ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 13:54
A- A A+

¶μεση ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Υγείας, για τα μέτρα που λαμβάνονται σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης, ζητούν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής, Παναγιώτη Μελά, οι βουλευτές του Κινήματος κάνουν λόγο για «ανυπαρξία εθνικού σχεδίου δράσης» για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης και για «αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας και του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση πανδημίας».

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ο τελευταίος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάνει λόγο για 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της γρίπης και προειδοποιεί για περαιτέρω έξαρσή της το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, πρόσφατο πόρισμα έγκριτης επιστημονικής μελέτης επισημαίνει πως υπάρχουν ομοιότητες του στελέχους της νέας γρίπης με αυτό του ιού της Ισπανικής γρίπης του 1918, που προκάλεσε το θάνατο σε 50 εκ. ανθρώπους».

«Η κυβερνητική πολιτική εξαντλείται στις συνεχείς και συχνά αντιφατικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, που φυσικά, κάθε άλλο παρά κατευνάζουν τους φόβους και τις ανησυχίες των πολιτών», καταλήγουν οι βουλευτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή