Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 15:12
A- A A+

Εμμονή τείνει να γίνει για τον Παναθηναϊκό η Σπάρτα Πράγας, καθώς οι Τσέχοι θα βρεθούν στο δρόμο τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Και πέρσι το "τριφύλλι" με δυο νίκες έκαμψε την αντίσταση της Σπάρτα για να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Στον πρώτο αγώνα στην Πράγα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 χάρη σε αυτογκόλ του Κούτσερα και τέρμα του Σιμάο, ενώ στον επαναληπτικό της Αθήνας το τέρμα του Σόουζα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη με 1-0.

Αντιμέτωποι, όμως, οι δυο σύλλογοι είχαν βρεθεί και πιο παλιά. Πιο συγκεκριμένα, στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης την σεζόν 2001-2002. Τότε οι "πράσινοι" είχαν κερδίσει και τις δύο φορές, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία στην διοργάνωση.

Όπως και πέρσι, η Σπάρτα πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη Γκάμπρινους Λιγκα (πρωτάθλημα Τσεχίας), τερματίζοντας και πάλι έξι βαθμούς πίσω από την συμπολίτισσα Σλάβια.

Η ιστορία της ομάδας ξεκινάει το 1893 όταν και ιδρύθηκε στην Τσέχικη πρωτεύουσα. Έδρα της είναι η "Αρένα" της Πράγας με χωρητικότητα 20.111 θεατών. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιόζεφ Χόβανετς.

Στα νέα πρόσωπα φέτος της Σπάρτα ο αμυντικός Χοχένεντερ (από ΛΑΣΚ Λιντς), ο μπακ Κουντσλ (από Μπρνο), οι μέσοι Καλούντα (με την μορφή δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Στρέστικ (δανεικός από Μπρνο) αλλά και οι επιθετικοί, Γίρους (Μπάνικ Σόκολοφ) και Αλεξάντερ Προυντνίκοφ (δανεικός από Σπαρτάκ Μόσχας).

Το ρόστερ της:

Τερματοφύλακες

Γιάρομιρ Μπλάζεκ

Μάτους Κόζατσικ

Αμυντικοί

Τόμας Ρέπκα

Μάνουελ Πάμιτς

Μάρτιν Κούντσιλ

Γιαν Κρομπ

Ρόμαν Χούμπνικ

Γίρι Κλαντρούμπφσκι

Νίκλας Χοχέντερ

Μέσοι

Γιουράϊ Κούτσκα

Κάμιλ Βάτσεκ

Μάρτιν Ζέμαν

Μάρεκ Στρέστικ

Λούμπος Χούσεκ

Πάτρικ Μπέργκερ

Οντρεϊ Κουσνίρ

Ιγκόρ Ζόφτσακ

Επιθετικοί

Γιουράϊ Πίροσκα

Γιαν Χόλεντα

Μπόνι Βίλφρεντ

Βάκλαβ Κάντλετς

Γίρι Γιέσλινεκ

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις