Ο Νορντίν Τοπ «πίσω από τη διπλή επίθεση της Τζακάρτα»

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 10:14
UPD:19/07/2009 12:52
A- A A+

Η διπλή βομβιστική επίθεση της Τζακάρτα «συνδέεται σαφώς» με την οργάνωση του Νορντίν Τοπ, ενός ισλαμιστή που θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ινδονησίας.

«Εξετάζοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, αυτές οι επιθέσεις συνδέονται σαφώς με τον Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του υπουργείου Ασφαλείας της Ινδονησίας Ανσιάντ Μπάι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003).

Εκτοτε, αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησίας, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Οι χθεσινές επιθέσεις δείχνουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην ενεργό δράση και ότι «η σύλληψή του παραμένει προτεραιότητα», δήλωσε ο Ανσιάντ Μπάι. «Οσο παραμένει ασύλληπτος, κάθε προσπάθεια για την πρόληψη των επιθέσεων παραμένει μάταιη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή