Τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί μεταξύ των νεκρών στην Ινδονησία

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 10:48
UPD:19/07/2009 12:52
A- A A+

Τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί σκοτώθηκαν κατά τη διπλή επίθεση εναντίον δύο πολυτελών ξενοδοχείων στη Τζακάρτα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δύο Αυστραλοί, ένα Νεοζηλανδός και ένας πολίτης της Σιγκαπούρης περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών της επίθεσης στα εστιατόρια των ξενοδοχείων Marriott και Ritz Carlton, σύμφωνα με το υπουργείο.

Μεταξύ των πενήντα τραυματιών περιλαμβάνονται 18 ξένοι, κυρίως Αυστραλοί και Ολλανδοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγνωρισθεί και οι εννέα νεκροί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι βομβιστές αυτοκτονίας.

Ορισμένα από τα θύματα ήταν επιχειρηματίες με έδρα την Ινδονησία, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγευμα εργασίας αφιερωμένο στον μεταλλευτικό και τον ενεργειακό τομέα της χώρας. Ο καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό κατά την είσοδό του στην αίθουσα του εστιατορίου.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ο Νεοζηλανδός Τίμοθι Μακέι, 61 ετών, διευθυντής της ινδονησιακής θυγατρικής της ελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας Holcim.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανησυχούν για την τύχη τριών Αυστραλών πολιτών , ανάμεσά τους και ένας διπλωμάτης, που αγνοούνται μετά τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή