Υδατοσφαίριση γυναικών: Πρεμιέρα με Ρωσία αύριο για την εθνική

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 19:00
A- A A+

Μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις στην υδατοσφαίριση αντιμετωπίζει αύριο η Εθνική των γυναικών. Στις 11.50 το πρωί, η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα κοντραριστεί με τη Ρωσία στην πρεμιέρα του τουρνουά πόλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της Εθνικής δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. «Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι η πιο σημαντική μετά τους Ολυμπιακούς για το άθλημά μας και η ομάδα μας που στην ουσία φτιάχτηκε από την αρχή με νέα παιδιά καλείται να κολυμπήσει αμέσως στα βαθιά. Παρ΄όλα αυτά, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Η Ρωσία είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής και ο Μορφέσης γνωρίζει πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα. «Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις και έχει πολύ καλή ομάδα, την οποία την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Μεταξύ μας δεν υπάρχουν μυστικά και κρυμμένοι άσοι. Για να καταφέρουμε κάτι καλό, πρέπει όσο μπορούμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη. Οι Ρωσίδες έχουν την ικανότητα να τα εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε κάποια εύκολα γκολ. Από τη δική μας πλευρά, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο εύκολο γκολ εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Ρωσίας. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η απόδοσή μας στο αυριανό παιχνίδι με τη Ρωσία, θα αποτελέσει και τον οδηγό για τα επόμενα. Από την πρεμιέρα θα καταλάβουμε πολλά για την κατάσταση μας.

Εμείς θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν πρόκειται να κάνουμε επιλογή. Σε κάθε αγώνα θα κατεβαίνουμε για το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι η νίκη και μόνο. Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να έρθουμε έδω. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Σίγουρα υπάρχει αρκετό άγχος στην ομάδα, καθώς οι περισσότερες παίκτριες είναι νεαρές στην ηλικία. Δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν, καθώς βρίσκονται πρώτη φορά σε μία διοργάνωση τόσο ψηλού επιπέδου. Έτσι κι αλλιώς εμείς δουλεύουμε με χρονικό ορίζοντα τεσσάρων χρόνων για να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών δεν πήγε στη Ρώμη χωρίς προβλήματα. Τόσο η προετοιμασία όσο και οι τραυματισμοί βασικών παικτριών ήταν ένας επιπλέον "πονοκέφαλος" για τον Γιώργο Μορφέση. «Πιστεύω πως στον περιορισμένο χρόνο των 40 ημερών που είχαμε για να προετοιμαστούμε, κάναμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτική προετοιμασία. Αν αυτό είναι αρκετό για να παρουσιάσουμε μια έτοιμη ομάδα σε ένα τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου, αυτό θα φανεί στην πορεία. Είχαμε και δύο σοβαρά προβλήματα, με την απουσία της Λαρά για 15 μέρες, ενώ και η Ρουμπέση δεν βρίσκεται ακόμα σε αγωνιστική κατάσταση ανάλογη των δυνατοτήτων της. Να μην ξεχνάμε ότι είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις