«Παράδειγμα ηρωισμού το προσωπικό των εναέριων πυροσβεστικών μέσων»

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στη βάση της Ελευσίνας
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 12:20
UPD:12:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Καθοριστική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη βάση πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα, τη συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, των πιλότων και του τεχνικού προσωπικού, στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Είναι τιμή, να βρίσκομαι μαζί σας. Είμαι εδώ, πριν απ’ όλα, για να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε. Έργο που είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Έργο που, πολλές φορές, φθάνει πράγματι στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Κ. Καραμανλής: Παράδειγμα ηρωισμού το προσωπικό των εναέριων πυροσβεστικών μέσων

Κ. Καραμανλής: Παράδειγμα ηρωισμού το προσωπικό των εναέριων πυροσβεστικών μέσων

«Η συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, ακόμα περισσότερο όμως του ανθρώπινου δυναμικού, των πιλότων και του τεχνικού προσωπικού, στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι καθοριστική. Ιδιαίτερα μάλιστα, σε εκτεταμένα πύρινα μέτωπα και σε δυσπρόσιτες περιοχές», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Όπως είπε, «είναι παρήγορο το γεγονός ότι σε μια εποχή που αξίες, ιδανικά και, κυρίως, η αναγνώριση του έργου και της προσπάθειας δεν είναι πάντα αυτονόητα, το δικό σας έργο, πράγματι αναγνωρίζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». «Δίνετε παράδειγμα ηρωισμού και προσφοράς. Και γι’ αυτό όλοι μας, η ελληνική κοινωνία, σας ευχαριστούμε διπλά», τόνισε και αναγνώρισε τις δυσκολίες της αποστολής τους -είτε αυτή αφορά επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αεροδιακομιδές και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, είτε τις πτήσεις δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. «Η Πολιτεία και η κυβέρνηση βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό σας. Επιλύοντας, στο μέτρο βέβαια του δυνατού, προβλήματα που υπάρχουν ή αντιμετωπίζετε», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε στην ομιλία του:

«Σε όλους όσοι και αυτό το καλοκαίρι, σηκώνουν το βάρος της προστασίας των δασών μας, το μήνυμα που στέλνω είναι απλό και σαφές: Είμαστε μαζί σας. Σας στηρίζουμε. Σας εμπιστευόμαστε. Να ’στε καλά. Καλή δύναμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή