Ένοχος δηλώνει ο μοναδικός επιζήσας των επιθέσεων στη Βομβάη

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 12:44
UPD:13:24
A- A A+

Ένοχος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο μοναδικός επιζήσας ένοπλος των επιθέσεων στη Βομβάη που στοίχισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους τον περασμένο Νοέμβριο και οδήγησαν σε κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Ο 21χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Αζμάλ Κασάμπ εμφανιζόταν σε βιντεοσκοπημένα πλάνα από τις επιθέσεις κρατώντας όπλο AK-47, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βομβάης. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί 86 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου και του πολέμου εναντίον της Ινδίας.

Ο Κασάμπ είχε δηλώσει αθώος το Μάιο. Ήταν ο μοναδικός από τους δέκα ενόπλους που συνελήφθη ζωντανός μετά τις επιθέσεις στις 26,27 και 28 Νοεμβρίου εναντίον διάφορων στόχων, μεταξύ των οποίων δύο ξενοδοχεία πολυτελείας, ένα εβραϊκό κέντρο και ένας σιδηροδρομικός σταθμός.

Η ινδικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 38 ατόμων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι Πακιστανοί. Το Νέο Δελχί, που ισχυρίζεται ότι οι ένοπλοι πρέπει να είχαν τη στήριξη επίσημων πακιστανικών υπηρεσιών, έχει ζητήσει από το Πακιστάν να λάβει άμεση δράση εναντίον των δραστών, πριν εξετάσει το ενδεχόμενο επανάληψης των διμερών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεκόπησαν μετά τις επιθέσεις.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή