Μειώθηκε η δημοτικότητα του Ομπάμα

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 13:30
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

A- A A+

Κάτω από το 60%, για πρώτη φορά από την έναρξη της θητείας του, έπεσε η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην Washington Post και η οποία υπογραμμίζει τις αμφιβολίες των Αμερικανών όσον αφορά την οικονομική πολιτική και την πολιτική στον τομέα της υγείας.

Η έρευνα έδειξε πως το 59% των ερωτηθέντων εγκρίνει τη δράση του αμερικανού προέδρου, ποσοστό μικρότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την άνοιξη, όταν η δημοτικότητα του Ομπάμα βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδό της.

Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (52%) εγκρίνουν τη δράση του στον οικονομικό τομέα, ωστόσο εμφανίζονται μειωμένοι κατά 8 μονάδες απ' ό,τι την άνοιξη.

Το 49% του αμερικανικού λαού (μειωμένοι κατά οκτώ μονάδες από την άνοιξη) εγκρίνει την πολιτική του στον τομέα της υγείας. Μόνο το 43% εγκρίνει τη δράση του για την αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος, έναντι 49% που την απορρίπτει.

Η πτώση της δημοτικότητας του προέδρου Ομπάμα αναθέρμανε τις ελπίδες των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως δεν επωφελούνται απ' αυτήν, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητά τους έχει αυξηθεί κατά 6 μονάδες από την άνοιξη (11 μονάδες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2008), αλλά αυτό ανεβάζει τις θετικές γνώμες γι' αυτούς μόλις στο 36%, έναντι 58% αρνητικών.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 1.001 προσώπων και έχει περιθώριο σφάλματος 3,5 μονάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή