Υπεβλήθη στη Χάγη το υπόμνημα των Σκοπίων

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 16:21
UPD:16:24
A- A A+

Υπεβλήθη σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το υπόμνημα των Σκοπίων για την προσφυγή που κατέθεσε η γετονική χώρα κατά της Ελλάδος στις 17 Νοεμβρίου 2008.

«Σε συμφωνία με την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2009, η οποία καθόριζε την 20η Ιουλίου ως προθεσμία για την κατάθεση των έγγραφων παρατηρήσεων, η Δημοκρατία της "Μακεδονίας" κατέθεσε σήμερα το υπόμνημά της για την προσφυγή που κατέθεσε κατά της Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου 2008», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Η Ελλάδα -σημειώνεται- μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσει το δικό της υπόμνημα. Το Δικαστήριο δεν έχει καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά από αυτή την ημερομηνία. Σύμφωνα με τους κανόνες του Δικαστηρίου, οι έγγραφες παρατηρήσεις παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι την έναρξη των ακροάσεων. Το υπόμνημα κατατέθηκε στο Πρωτόκολλο του Δικαστηρίου από τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον συνεκπρόσωπο της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας"».

Από την πλευρά του ο πρέσβης Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε το υπόμνημά μας στο Δικαστήριο, ένα όργανο το οποίο σεβόμαστε απόλυτα καθώς είναι το κύριο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών. Στο επόμενο στάδιο η Ελλάδα θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2010. Μετά από αυτή την ημερομηνία το Δικαστήριο θα διαβουλευθεί με τα εμπλεκόμενα μέρη και θα αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί».

«Η ομάδα μας εργάστηκε με αποτελεσματικότητα για να προετοιμάσει αυτό το υπόμνημα και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν βοηθήσει, τόσο στη "Μακεδονία" όσο και τους ειδικούς από το εξωτερικό, για την αφοσίωση και την υποστήριξή τους», συμπλήρωσε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή