X.Κλίντον: «Ατίθασοι έφηβοι» οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 17:38
A- A A+

Οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας συμπεριφέρονται σαν «ατίθασοι έφηβοι» που προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή, υποστήριξε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υποβαθμίζοντας ωστόσο την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση που της έθεσε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC η Κλίντον παραδέχτηκε ότι η Ουάσινγκτον μαλάκωσε πρόσφατα την κριτική της απέναντι στη Βόρεια Κορέα, αφού καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 25 Μαΐου.

«Δεν πρόκειται να δώσουμε στους Βορειοκορεάτες την ικανοποίηση που επιζητούν, δηλαδή να βρεθούν στο προσκήνιο. Αυτό που παρατηρούμε είναι μια συνεχής επιδίωξη της προσοχής», είπε η Κλίντον. «Ίσως να μιλά μέσα μου η μητέρα, με την εμπειρία που έχω από παιδιά και ατίθασους εφήβους που επιδιώκουν να τραβήξουν την προσοχή», παραδέχτηκε ωστόσο, προσθέτοντας ότι οι Βορειοκορεάτες «δεν αξίζουν την προσοχή» καθώς «δρουν έτσι ώστε να στείλουν ένα μήνυμα που δεν θέλουμε να το λάβουμε».

Αναφερόμενη στις απειλές της Πιονγιάνγκ για εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προς τις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα υπουργός είπε ότι «για εμάς δεν είναι πραγματικές απειλές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή