Απαντητικό μνημόνιο στην προσφυγή της ΠΓΔΜ στη Χάγη έως τις 20/01/2010

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 20:22
A- A A+

Στη σύνταξη και κατάθεση απαντητικού Μνημονίου, με το οποίο θα αντικρούονται πλήρως οι ισχυρισμοί της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα προβεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010 η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη σημερινή υποβολή του υπομνήματος των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/20/1692445.htm .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα, 20/07/2009, ο εκπρόσωπος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Πρέσβυς Nikola Dimitrov υπέβαλε, όπως αναμενόταν, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Μνημόνιο με τους νομικούς ισχυρισμούς της χώρας του, στο πλαίσιο εξέτασης της γνωστής προσφυγής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας».

«Το Μνημόνιο αυτό θα μελετηθεί από του εκπροσώπους της χώρας μας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς επίσης και από την ομάδα ημεδαπών και αλλοδαπών νομικών συμβούλων της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να συνταχθεί απαντητικό Μνημόνιο, με το οποίο θα αντικρούονται πλήρως οι ισχυρισμοί της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελλάδα θα καταθέσει το απαντητικό της Μνημόνιο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010», προσθέτει.

Στη συνέχεια της κατάθεσης του απαντητικού Μνημονίου, η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθορισθεί από το Δικαστήριο και, σε μια δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 των Κανόνων Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έχει την ευχέρεια να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των Μνημονίων μόνον μετά την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα Σκόπια προσέφυγαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την άσκηση του ελληνικού βέτο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή