Εντείνεται η κόντρα για την προεδρική εκλογή

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 15:46
UPD:17:18
A- A A+

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή τις επικρίσεις του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου κατά του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της προεδρικής εκλογής με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, δόθηκε σήμερα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «φάσκει και αντιφάσκει» και «αποδεικνύει πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ποιος διακατέχεται από εκλογολαγνεία».

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου

Briefing κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ενώ στο τέλος της ενημέρωσής του είπε πως «δεν χρησιμοποίησε την λέξη “εκλογές”, την ανέφερε δύο - τρεις φορές, μιλώντας για “προσφυγή στις κάλπες”, “ανανέωση της λαϊκής εντολής”».

Σημείωσε ακόμα ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του, η ηγετική του ομάδα, ο εκπρόσωπος της ηγετικής του ομάδας, προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα προς συζήτηση, παρά μόνο η προσφυγή στις κάλπες, την οποία οι ίδιοι επιδιώκουν, προφανώς για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροκομματικούς στόχους και την μεγάλη δίψα που έχουν για εξουσία».

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να γίνεται σεβαστό και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος και ερωτηθείς αν στην τελευταία συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό διερευνήθηκαν οι προθέσεις του κ. Παπούλια για μια δεύτερη θητεία του στο αξίωμα υπογράμμισε: «Ο κ. Παπούλιας είναι ένας αγαπητός Πρόεδρος, δημοφιλής στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, ένας Πρόεδρος, ο οποίος ασκεί με άρτιο τρόπο τα καθήκοντα τα οποία του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ένας Πρόεδρος ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους».

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ζήτησε εξηγήσεις. «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον τόπο σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κοινής αποδοχής, υψηλού κύρους και δεν αμφισβητείται από κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Χατζηδάκης: Tο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση για το θέμα της εκλογής του Προέδρου

Κ. Χατζηδάκης: Tο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση για το θέμα της εκλογής του Προέδρου

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να καταδείξει ότι δεν διακατέχεται περισσότερο από εξουσιολαγνεία από ό,τι για σεβασμό προς τους θεσμούς.

Κ. Μαρκόπουλος: Ο Γ. Παπανδρέου να καταδείξει οτι σέβεται τους θεσμούς

Κ. Μαρκόπουλος: Ο Γ. Παπανδρέου να καταδείξει οτι σέβεται τους θεσμούς

Απαντώντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή κατέθεσε την πρότασή του ολοκληρωμένη και με σαφήνεια. «Η στάση μας και η θέση μας είναι θέση ευθύνης και εξόδου της χώρας από τη κρίση και από το αδιέξοδο» πρόσθεσε και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης: «Η συζήτηση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μάλλον αποτελεί άλλοθι από την κυβέρνηση, άλλοθι και οδό διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα, όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με αφορμή το ζήτημα της προεδρικής εκλογής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επισημαίνοντας πως «το Σύνταγμα δεν το πήρε ο Μωυσής στο όρος Σινά, με θεία έμπνευση. Το έχει φτιάξει ο δικομματισμός».

Α. Αλαβάνος: Κόλπα με το Σύνταγμα από τον δικομματισμό

Α. Αλαβάνος: Κόλπα με το Σύνταγμα από τον δικομματισμό

Συμπλήρωσε επίσης πως το Σύνταγμα «προσφέρει δυνατότητες για κόλπα, για παιχνίδια, για προσχήματα και για υποκρισία, τόσο στην αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα όσο και στα εσωκομματικά τους παιχνίδια».

«Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και με την Κυβέρνηση και ας μην παριστάνει την Αρσακειάδα. Μην ξεχνάμε ότι είναι κυβέρνηση μετά από εκλογές που έγιναν με βάση την ανάγκη να έχουμε ένα νέο Προϋπολογισμό, αξιοποιώντας το άρθρο του Συντάγματος για τους «εθνικούς λόγους» για την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών και εδώ και δύο - τρία χρόνια η Ελλάδα δεν έχει και προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για «τεχνητό θόρυβο» γύρω από την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε πως «σε μια "σικέ" κόντρα δημιουργούν θόρυβο ούτως ώστε να ωθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια άρνηση δεύτερης θητείας. Το σενάριο είναι τα τρία "τζάκια" να τα πάρουν όλα. Ο νοών νοείτο...».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή