Επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια στην Αθήνα προανήγγειλε η κυβέρνηση

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 16:48
UPD:17:04
A- A A+

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αθήνα, χωρίς όμως να τα εξειδικεύσουν, προανήγγειλαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μετά από ευρεία σύσκεψη για το θέμα εν όψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου.

Οπως ανέφερε ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί, επισημαίνοντας πως αυτά έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Ωστόσο, τα δύο υπουργεία δεν προέβησαν την παρούσα στιγμή σε ανακοινώσεις για τα επιπλέον μέτρα που θα λάβουν, αν και όπως τονίστηκε εξετάστηκαν και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τους αρμόδιους υπουργούς να σημειώνουν ότι το κάθε υπουργείο θα τις ανακοινώσει ξεχωριστά.

Κ. Μαρκόπουλος: Η πρωτεύουσα να έχει την καλύτερη εικόνα

Κ. Μαρκόπουλος: Η πρωτεύουσα να έχει την καλύτερη εικόνα

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξήρε τις πρωτοβουλίες που μέχρι τώρα έχει λάβει το υπουργείο του, σημειώνοντας ότι η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, αν και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Βελτιωμένη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Βελτιωμένη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο τουρισμός βαδίζει ικανοποιητικά ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ειναι εκλογικευμένη στις τιμές που προσφέρει. Για τη νέα γρίπη ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έχει προβεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων και συνέστησε ψυχραιμία σε όλους.

Για την ΕΤΑ τόνισε ότι επιταχύνεται το έργο της και ήδη την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η δεύτερη πλαζ της Βούλας, μετά τη διευθέτηση του προβλήματος με τους ιδιοκτήτες, ενώ βγαίνει σε διεθνή διαγωνισμό το υπαίθριο εκθεσιακό κέντρο στο Ελληνικό. Παράλληλα άμεσα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση του τουριστικού παρατηρητηρίου και της γραμματείας τουρισμού του ΟΣΕ (Οργανισμός Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου)

Στη σύσκεψη παρέστησαν η ηγεσία της αστυνομίας, εκπρόσωπος του Δήμου της Αθήνας αλλά και φορείς του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή