Φιλική ήττα για Ηρακλή

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 21:22
A- A A+

Το τρίτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι έδωσε σήμερα ο Ηρακλής όπου αντιμετώπισε την Μόναχο 1860 του Έβαλντ Λίνεν και του Χάρη Παππά και απ' την οποία γνώρισε την ήττα με 2-0.

Τα γκολ των γερμανών σημείωσε στο 61ο λεπτό ο Λούντβιχ και στο 90ο λεπτό Μλάπα. Ο Όλεγκ Προτάσοφ εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά το τέλος του αγώνα για το πρόσωπο που παρουσίασαν οι παίκτες του. Ο Ουκρανός δεν είχε στην διάθεσή του, τους τραυματίες Πιλότο, Τουμά και Μιλάνο.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια με Λεχ Πόζναν και Κλούζ. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν πιεστικοί και ορεξάτοι, πρέσαραν τον αντίπαλο και δημιούργησαν φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο νεαρός Βουτσίας που ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι έκλεψε την παράσταση ακόμα και από τον Λέκι. Μάλιστα στο 7ο λεπτό λίγο ήθελε για να χριστεί σκόρερ όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή υποχρέωσε τον Χόφμαν να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 11' απείλησαν την εστία του Ηρακλή. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Μπρέντεν έπιασε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Κοβαλέφσκι να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Κορυφαία φάση για τον Ηρακλή ήταν αυτή στο 27'. Υστερα από φάουλ του Επστάιν και κεφαλιά του Παπαζαχαρία ο Ντίκα από πλάγια θέση έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Χόφμαν. ¶λλη μία φάση για τους παίκτες του Ηρακλή ήταν αυτή στο 41ο λεπτό. Ο Ντιέ έκανε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, η μπάλα όμως δεν βρήκε στόχο.

Έπεσαν στην επανάληψη...

Το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου άφησαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του «γηραιού». Λίγα πράγματα και πιο συγκεκριμένα δύο φάσεις στο 57ο λεπτό μετά από ωραία μπαλιά του Κονέ, ο Βουτσιάς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η δεύτερη ήταν στο 83' όταν ο Μπόσνιακ έβγαλε σε καλή θέση για σουτ τον Γιάντση, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κίραλι.

Το ρόλο του πρωταγωνιστή ανέλαβε η Μόναχο 1860. Στο 52' ένα δυνατό σουτ του Μρέντεν έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 59' ακολούθησε ένα δυνατό σουτ από τον Κάιζερ, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Κοβαλέφσκι. Η πίεση των Γερμανών έφερε αποτέλεσμα και στο 62ο λεπτό έγινε το 1-0 ύστερα απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λούντβιχ.

Στα τελευταία λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Λίνεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα σημειώνοντας και δεύτερο γκολ. Στο 86' ο Φελχί σούταρε από κοντά και η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στο 87' ο Ρόσλερ έπιασε το σουτ και ο Κατσαμπής απομάκρυνε πάνω στη γραμμή της εστίας. Στο 90' το λάθος γύρισμα του Κατσικά στον Κοβαλέφσκι αξιοποίησε ο Μλάπα, ο οποίος από κοντά έκανε το τελικό 0-2.

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Μάρτος (70΄ Κατσαμπής), Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας (76΄ Φούφουλας), Λέκι (76΄ Κατσικάς), Ντιέ (66΄ Μπούρμπος), Παπαστεριανός (57΄Κονέ), Βουτσιάς (60΄ Αγρίτης), Επστάιν (65΄ Ιωαννίδης), Ντίκα (65΄ Γιάντσης), Γιάκομπ (46΄ Μπόσνιακ).

Μόναχο 1860: M. Χόφμαν, Κάιζερ, Μπεντά, T. Χόφμαν, Μεσίας, Μπέντερ, Καμπάλ, Λούντβιγκ, Σάφλερ, Λουστάκου, Παππάς.

Δυσαρέσκεια Προτάσοφ...

Απ' την μεριά του ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ δήλωσε: «Σήμερα δεν δείξαμε πολλά πράγματα συνεχίζουμε να παίζουμε με δυνατούς αντιπάλους. Δεν ετοιμαζόμαστε για κάποιο επίσημο παιχνίδι, αλλά προετοιμαζόμαστε για τον Αύγουστο. Οι αντίπαλοι μας είναι πιο έτοιμοι γιατί τα πρωταθλήματά τους ξεκινάνε νωρίτερα.

Θα είμαστε σε ετοιμότητα την κατάλληλη στιγμή. Σήμερα ότι καλύτερο κάναμε προήλθε από στημένη φάση. Έχω παράπονα από την επιθετική γραμμή γιατί δεν φτάνουμε εύκολα στο γκολ, αλλά πάνω σΆ αυτό δουλεύουμε πολύ και θα βελτιωθούμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις