Α. Παπαρήγα: O χρόνος των εθνικών εκλογών είναι κοντά

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 22:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«O χρόνος των εθνικών εκλογών είναι κοντά» τόνισε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πάτρα, απευθύνοντας κάλεσμα για ύψιστη ετοιμότητα.

Η κ. Παπαρήγα άσκησε επίσης δριμεία κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει την ικανότητα να πείθουν, αλλά έχουν πετύχει να περνά η αντίληψη, ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, επέκρινε το Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «φθείρουν το ριζοσπαστισμό».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξαγωγή συμπερασμάτων από τη μάχη των ευρωεκλογών, οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ πρέπει να παλέψει πιο αποφασιστικά για να προσεγγίσει καλύτερα τα λαϊκά στρώματα. Ακόμη η δυσαρέσκεια δεν έχει γίνει συνείδηση πάλης για την αλλαγή εξουσίας», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό της αποχής, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «η αποχή εκφράσθηκε με πολιτικό υπόβαθρο, με δυσαρέσκεια, αλλά και με την αυταπάτη ότι τα κόμματα θα αλλάξουν».

Όσον αφορά τα ποσοστά του ΚΚΕ, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι θετικό, ενώ απευθυνόμενη στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος τόνισε: «Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητα από τον εαυτό μας με κριτήρια κομμουνιστικά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή