Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Λ. Μαραθώνος

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 12:15
UPD:13:09
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη διασταύρωση της Καλλιτεχνούπολης. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας καθώς και Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς καλούνται:

• να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

• να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

• να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα πυροπροστασίας

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 20.30΄ στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ, της Ε.Ν.Α.Ε., του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ειδικοτέρων αυξημένων μέτρων ετοιμότητας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν συμβάντα εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενόψει του προσεχούς τριημέρου και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται (δείκτης κατηγορίας κινδύνου 4).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή