«Περίοδος εντεινόμενης καχυποψίας και κρίσης αξιών»

Δηλώσεις Κ. Παπούλια
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 13:33
UPD:15:43
AΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Για «περίοδο εντεινόμενης καχυποψίας και κρίσης ορισμένων ηθικών αξιών» έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη καθηκόντων σας, σε μια περίοδο εντεινόμενης καχυποψίας και κρίσης ορισμένων ηθικών αξιών» ανέφερε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συνέχισε:

Κ. Παπούλιας: Αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης λαού και Δικαιοσύνης

Κ. Παπούλιας: Αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης λαού και Δικαιοσύνης

«Ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά από εσάς. Πρώτα και κύρια την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης λαού και δικαιοσύνης, θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, και είμαι βεβαίως ότι με το δικό σας προσωπικό παράδειγμα, το ανθρώπινο παράδειγμα αλλά και του δικαστικού λειτουργού, θα πετύχετε αυτούς τους πολύ σημαντικούς για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας στόχους».

«Έχω να σας πω ότι προς τη Δικαιοσύνη προσβλέπουμε, γιατί αυτή είναι ο φυσικός μας σύμμαχος στη μάχη κατά της διαφθοράς και στο σωφρονιστικό σύστημα και στην κοινωνία γενικότερα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας μετά την παρουσίαση στο Προεδρικό Μέγαρο της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Ν. Δένδιας: Η Δικαιοσύνη φυσικός μας σύμμαχος στη μάχη κατά της διαφθοράς

Ν. Δένδιας: Η Δικαιοσύνη φυσικός μας σύμμαχος στη μάχη κατά της διαφθοράς

Αντιπαραθέσεων συνέχεια για την προεδρική εκλογή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν πρέπει κανείς, με οιαδήποτε δικαιολογία, να παίζει με το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Δένδιας ερωτηθείς σχετικά με την προεδρική εκλογή και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, λοιπόν, ενόψει του δικού μας, οποιουδήποτε, κατανοητού, κομματικού συμφέροντος, να αναμιγνύουμε το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας».

Την Τρίτη συνεχίστηκε σε οξείς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις επικρίσεις του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου κατά του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της προεδρικής εκλογής με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «φάσκει και αντιφάσκει» και «αποδεικνύει πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ποιος διακατέχεται από εκλογολαγνεία».

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ζήτησε εξηγήσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον τόπο σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κοινής αποδοχής, υψηλού κύρους και δεν αμφισβητείται από κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με αφορμή το ζήτημα της προεδρικής εκλογής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επισημαίνοντας πως «το Σύνταγμα δεν το πήρε ο Μωυσής στο όρος Σινά, με θεία έμπνευση. Το έχει φτιάξει ο δικομματισμός».

Για «τεχνητό θόρυβο» γύρω από την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε πως «σε μια "σικέ" κόντρα δημιουργούν θόρυβο ούτως ώστε να ωθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια άρνηση δεύτερης θητείας. Το σενάριο είναι τα τρία "τζάκια" να τα πάρουν όλα. Ο νοών νοείτω...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή