Καθησυχαστικός για τη νέα γρίπη ο υπ. Παιδείας

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 15:21
UPD:15:52
AΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

A- A A+

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς σχετικά με τον ιό της νέας γρίπης. Σε δηλώσεις του μετά την κυβερνητική επιτροπή, διαβεβαίωσε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πως το υπουργείο είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο και σενάριο.

Αυτή την ώρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για το θέμα της γρίπης υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνει ή προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Σε αυτή επικρίνουν έντονα το κυβερνών κόμμα, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία εθνικού σχεδίου δράσης για την επιδημία που προκαλεί ισχυρές αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας και του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση τυχόν επερχόμενης πανδημίας τον Σεπτέμβριο. Μιλούν ακόμη για αντιφατικές δηλώσεις από πλευράς του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Xρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση

Α. Σπηλιωτόπουλος: Xρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες θα ζητήσει ενημέρωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και τα μέτρα που λαμβάνονται. Προσθέτει ακόμη πως θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, την αξιοποίηση όλων των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία.

Τέλος, ζητεί να εφαρμοστούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας οι Οδηγίες της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Κοινότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή