Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τη νέα γρίπη

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 16:41
UPD:16:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε με δριμύτητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επέκρινε έντονα τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία εθνικού σχεδίου δράσης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ανευθυνότητα «στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί το κάθε τι, ακόμη και μια πανδημία, η οποία πλήττει όλες χώρες του πλανήτη, για δικά του μικροκομματικά οφέλη». Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η πολιτεία έχει επεξεργαστεί κι έχει πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης όλων των ενδεχόμενων συνεπειών της επιδημίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δώσει όλο το βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, αντί να προετοιμαστεί ουσιαστικά για την αντιμετώπισή του. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το θέμα στα γραφεία του κόμματος υποστήριξε ακόμη πως υπάρχει έλλειψη σοβαρού σχεδίου, συντονισμού όλων των αρμοδίων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων και σωστής ενημέρωσης των πολιτών, που μπορεί να δώσουν κακή τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ανέφερε ακόμη πως θα έπρεπε ήδη να είχε συσταθεί διϋπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό ενώ γνωστοποίησε πως το κόμμα έχει συστήσει ομάδα διαχείρισης που θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.

Και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως στο θέμα των σχολείων χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός, επικρίνοντας τον υπουργό Παιδείας για ωραιολογίες και συστάσεις για ψυχραιμία που δεν αρκούν. Επίσης ζήτησε από τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο να καταθέσει σχέδιο για κάθε σενάριο, να ανακοινώσει στη Βουλή το πρόγραμμα του υπουργείου, αλλά και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της νόσου.

Α. Διαμαντοπούλου: Δεν αρκούν οι ωραιολογίες και η σύσταση για ψυχραιμία

Α. Διαμαντοπούλου: Δεν αρκούν οι ωραιολογίες και η σύσταση για ψυχραιμία

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πως το υπουργείο είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο και σενάριο.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Xρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση

Α. Σπηλιωτόπουλος: Xρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση

Νωρίτερα, και ο υπουργός Υγείας είχε επαναλάβει πως ο μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση και έχουν καταρτιστεί όλα τα σχέδια που απαιτούνται. Είχε ακόμη πως επισημάνει πως το θέμα της γρίπης δεν προσφέρεται για μικροκομματικές προσεγγίσεις, ούτε για κομματικούς ανταγωνισμούς, προσθέτοντας πως «ήρθε η ώρα να αποδείξει και το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του ότι πράγματι αντιλαμβάνεται σωστά το θεσμικό του ρόλο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός».

Δ. Αβραμόπουλος: Θέλω να πιστεύω οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παρασυρθεί στον μικροκομματισμό

Δ. Αβραμόπουλος: Θέλω να πιστεύω οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παρασυρθεί στον μικροκομματισμό

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες θα ζητήσει ενημέρωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας για το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και τα μέτρα που λαμβάνονται. Προσθέτει ακόμη πως θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, την αξιοποίηση όλων των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία.

Τέλος, ζητεί να εφαρμοστούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας οι Οδηγίες της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Κοινότητας.

Aπό πλευράς ΛΑΟΣ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να διαφημίζουμε τον αριθμό των νοσούντων, ενώ επιβάλλεται να προμηθευτούμε εγκαίρως τα εμβόλια ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας. Θα πρέπει να οργανωθούν αποτελεσματικότερα οι υγειονομικές μας υπηρεσίες και να αρχίσουν τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή