Αντώναρος: Το ΠΑΣΟΚ ευτελίζει τους θεσμούς

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 16:53
A- A A+

Νέες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την προσπάθεια που καταλογίζεται στο Κίνημα να εμπλέξει τις πρόωρες εκλογές με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρει η πρόκληση αναίτιων εκλογών, με την πρόφαση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν το ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά να ευτελίζει τους θεσμούς, για δικούς του λόγους, για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε πως «το εθνικό συμφέρον επιτάσσει ένα και μόνο πράγμα: Το σεβασμό του Συντάγματος και στο γράμμα του και στο πνεύμα του». «Αυτό κάνουμε εμείς», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση πως προκάλεσε τις τελευταίες εκλογές με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο εκπρόσωπος, ανέφερε: «Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ έχουν την τάση να διαστρέφουν την πραγματικότητα και να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα».

«Έχουμε σύμπτωση εν προκειμένω στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας για τον οποίο και τα δύο μεγάλα κόμματα που διαθέτουν την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, επιθυμούν την επανεκλογή του», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Εφ όσον λοιπόν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές προσχηματικά, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συμπεριφέρεται με τρόπο, ο οποίος δεν είναι συμβατός ούτε με το γράμμα, ούτε με το πνεύμα του Συντάγματος».

Ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως το αναφέρει αυτό πολιτικά «χωρίς να είναι συνταγματολόγος» και πρόσθεσε πως αυτή η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ συνιστά ευτελισμό των θεσμών της ελληνικής Πολιτείας και συγκεκριμένα του κορυφαίου θεσμού, που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το πρόσωπό του.

Επανέλαβε πως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αγαπητός στους πολίτες, ασκεί με άμεμπτο τρόπο τα υψηλά καθήκοντα που του έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία, είναι ο Πρόεδρος που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και του ελληνικού λαού.

Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε για το ζήτημα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, τονίζοντας ότι από κοινού «μεθοδεύουν να οδηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας σε απόσυρση από τον θεσμικό του ρόλο».

«Πρόκειται –πρόσθεσε- για άθλιες ασχήμιες που προσβάλλουν τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αν σήμερα υπήρχε η δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, ο κ. Παπούλιας θα εκλεγόταν σχεδόν παμψηφεί από τους Έλληνες πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή