Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Δεν είναι τυχαίες οι οκτώ πυρκαγιές στη Ζάκυνθο»

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 09:06
A- A A+

«Οχι μόνο δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι οκτώ εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά σημεία στον ίδιο περίπου χρόνο στη Ζάκυνθο αλλά είναι ύποπτο. Για αυτό ενεργοποιούμε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα».

Αυτό δήλωσε αργά χθες το βράδυ μετά από ευρεία σύσκεψη αρμοδίων φορέων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο αναπλήρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η δήλωση αυτή του κ. Μαρκογιαννάκη έγινε σε ερώτηση που αφορούσε την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για πιθανούς εμπρησμούς.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν μιλώ για ασύμμετρες απειλές αλλά κάποιες φορές είναι ύποπτο να έχουμε διαδοχικές πυρκαγιές σε ένα συγκεκριμένο σημείο».

Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ενισχυθούν με άλλα δύο ελικόπτερα και θα υπάρχει επαγρύπνηση στο διάστημα απο 23 έως 25 Ιουλίου καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημέρωσε για καιρικά φαινόμενα κατα τα οποία εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του αναπληρωτή υπουργού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Κων. Μπίτσιος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγοι Βασίλης Τσιατούρας και Αθανάσιος Κοντοκώστας, αντιστοίχως, ο αρχηγός της Αγροφυλακής, Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, της ΚΕΔΚΕ, της ΕΝΑΕ και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι «σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπισθεί οποιοδήποτε προβλημα και τις ημέρες αυτές αλλά και για όλη την αντιπυρική περίοδο».

«Οι υπηρεσίες», όπως τόνισε ο υπουργός, «δρούν προς τρεις κατευθύνσεις. Προς την κατεύθυνση της πρόληψης με ιδιαίτερα μέτρα στις ανεξέλεγκτες χωματερές που δυστυχώς υπάρχουν στη χώρα μας - και είναι αρμόδιες οι υπηρεσίες της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ - προς την κατεύθυνση του συντονισμού των υπηρεσιών και φυσικά προς την κατεύθυνση της κατάσβεσης αν εκδηλωθεί πυρκαγιά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή