Εκκληση Χρ. Μαρκογιαννάκη στα κόμματα για διάλογο

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 09:09
A- A A+

Εκκληση προς το ΠΑΣΟΚ,το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να λάβουν μέρος στο διάλογο για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές Γιώργος Ντόλιος και Θεόδωρος Δρίτσας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι «αποχώρησαν αιφνιδιαστικά» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παράλληλα με τη σύσκεψη νομοθετεί» και τους κάλεσε να επανέλθουν εκτιμώντας οτι οι απόψεις τους στα θέματα στα οποία είχαν αρχίσει να εξετάζονται ήταν παραπλήσιες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Αστυνομικών και στην πρόβλεψη να τίθεται επικεφαλής δικαστικός-εισαγγελικός λειτουργός σε περιπτώσεις κατα τις οποίες καταγγέλλεται αστυνομική βία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι «ο διάλογος είναι πολύ χρήσιμος και προσέφερε ήδη πολλά» και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια του Υπουργείου για την δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας θα συνεχισθεί και την ευθύνη για την αποχώρηση θα την έχουν τα Κόμματα».

Οπως είναι γνωστό το ΚΚΕ δεν είχε λάβει από την αρχή μέρος στη σύσκεψη στην οποία τη Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Σαμπαζιώτης και το ΛΑΟΣ, ο πρέσβης κ. Γεώργιος Γεωργίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή