Ινδονησία: Έντονες επικρίσεις κατά του προέδρου

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 09:25
REUTERS /DITA ALANGKARA

A- A A+

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο, εξ αιτίας της ομιλίας του μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τζακάρτα, όταν, εμφανώς ταραγμένος, συνέδεσε με αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, πολιτικούς του αντιπάλους.

Οι επικριτές του προέδρου Γιουντογιόνο διατείνονται ότι ήταν «ασυνάρτητος» στην ομιλία του, όταν εμφανίστηκε δακρυσμένος, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, κι ανέφερε πως ίσως συνδέονται με μια «συνομωσία» των αντιπάλων του για να ανατρέψουν την επικράτησή του στις εκλογές, μια εβδομάδα πριν.

Υποστηρικτές του αντιτείνουν ότι ίσως ο πρόεδρος διαθέτει αποδείξεις, ή προσπαθεί να εξουδετερώσει στελέχη του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου με «σκοτεινό παρελθόν» και μεγάλες φιλοδοξίες.

Μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz-Carlton - που εκτιμάται ότι αποτέλεσαν έργο Ισλαμιστών εξτρεμιστών - ο Γιουντογιόνο απευθύνθηκε στο έθνος. Χαρακτήρισε τους δράστες των επιθέσεων «Δράκουλες», και εμφανώς αναστατωμένος αναφέρθηκε σε «συνομωσίες για την βίαιη ανατροπή των εκλογών της 8ης Ιουλίου, που κέρδισε με πάνω από 60% των ψήφων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή