Χ. Κλίντον: Πώς έγινα υπουργός Εξωτερικών

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 15:01
UPD:15:24

«Σε χρειάζομαι πραγματικά και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια σπουδαία σχέση», ήταν τα λόγια του Μπάρακ Ομπάμα, όταν πρότεινε στη Χίλαρι Κλίντον να γίνει υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τα λεγόμενα της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

A- A A+

«Σε χρειάζομαι πραγματικά και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια σπουδαία σχέση», ήταν τα λόγια του Μπάρακ Ομπάμα, όταν πρότεινε στη Χίλαρι Κλίντον να γίνει υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τα λεγόμενα της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε κατά το ταξίδι της στην Ασία.

«Πρώτα απ' όλα, παρά τη σκληρή μάχη που δώσαμε κατά την κούρσα μας για το χρίσμα, συμφωνήσαμε στα περισσότερα», δήλωσε η Κλίντον σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε χθες στην Μπανγκόκ.

«Μου έδωσε τεράστιο κύρος στη θέση της υπουργού Εξωτερικών και πραγματικά όλα όσα ζήτησα ώστε να μπορώ να κάνω τη δουλειά που ήθελε να κάνω», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, η Κλίντον δήλωσε πως εξεπλάγη πολύ όταν ο Ομπάμα της πρόσφερε τη θέση και πρόσθεσε: «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να ελπίζω».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή