Βουλή: Αντιπαράθεση για την προεδρική εκλογή

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 18:11
A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Πάνου Παναγιωτόπουλου και Χρήστου Παπουτσή με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θέμα άνοιξε ο κ. Παπουτσής κάνοντας λόγο για απόπειρα, από πλευράς κυβέρνησης, οικειοποίησης της επετείου της μεταπολίτευσης «μετατρέποντας την επέτειο σε απόπειρα αναστήλωσης της Νέας Δημοκρατίας». Κατά τον κ. Παπουτσή με αφορμή την επέτειο «βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη με διαρκείς εκδηλώσεις για τον ιδρυτή της ΝΔ και κατ’ επέκταση στο σημερινό πολιτικό του κληρονόμο».

Απαντώντας ο κ.Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιατί ούτως ή άλλως η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων: «Η προσπάθεια του ιδρυτή μας. Είτε το θέλετε, είτε όχι άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα ιστορικά γεγονότα για την σταδιακή αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας μάλιστα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέοντάς την με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και επικαλούμενος τις πρόσφατες θέσεις συνταγματολόγων έκανε λόγο για «θεσμική αταξία και συνταγματική εκτροπή από την πλευρά της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ».

Ο Χρ. Παπουτσής από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές πολύ νωρίτερα από το Μάρτιο, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ προδιαγράφει τις θέσεις του, αλλά λόγω «χρεοκοπίας και αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος». Υποστήριξε ακόμη πως «οι δήθεν επιστημονικές αναλύσεις αποσκοπούν να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Παπούλια, όπως βολεύει το δικό σας επικοινωνιακό σχεδιασμό».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε και πάλι το ΠΑΣΟΚ ότι εμπλέκει σε δικά του μικροκομματικά προεκλογικά παιχνίδια τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν μελετά εκλογές ούτε Σεπτέμβριο ούτε Οκτώβριο αλλά σκοπεύει στην εξάντληση της τετραετίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή