Νέες βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για τη νέα γρίπη

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 18:23
A- A A+

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε και συμπεριφέρεται ωσάν να μην έχει κανένας το δικαίωμα να κρίνει αυτά τα οποία κάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγξει την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει επί της ουσίας, αντί να αμφισβητεί τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τη ΝΔ να πει «πού είναι το σχέδιο αντιμετώπισης, γιατί οι απαντήσεις που πήραμε ήταν "καθρεφτάκια" για τους ιθαγενείς, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας παρέπεμψε σε σχέδια του 2005 και του 2006».

Αναφερόμενος στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση διϋπουργικής, υπό τον πρωθυπουργό, επιτροπής για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «δεν αντιληφθήκαμε ότι μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πριν δυόμιση μήνες αποτελεί μια διϋπουργική επιτροπή που παρακολουθεί το φαινόμενο».

«Στις σοβαρές χώρες υπάρχει καθημερινή ενημέρωση, όχι από τον υπουργό ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά από άτομο που ορίζεται από το καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργείο για να κάνει αυτή ακριβώς την δουλειά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή