KKE: Κίνηση εντυπωσιασμού η ενίσχυση ορισμένων ελεύθερων επαγγελματιών

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 19:57
UPD:20:01
A- A A+

Κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία στερείται κάθε ουσίας, χαρακτήρισε το ΚΚΕ την ενίσχυση που εξάγγειλε ο υπουργός Οικονομίας για ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Τα ποσά που δίνονται ως επιδότηση, από τη μια απευθύνονται σε πιο εύπορα στρώματα και από την άλλη είναι ασήμαντα στην πλειοψηφία τους. Τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα μένουν έξω και από αυτή την επιδότηση-ψίχουλο των 3000 έως 5000 ευρώ, ενώ κατηγορούνται από τον υπουργό και για φοροκλοπή», τονίζει σε ανακοίνωσή το ΚΚΕ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «χιλιάδες μικρομεσαίοι αλέθονται από τον οδοστρωτήρα των μονοπωλίων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της απελευθέρωσης της αγοράς. Η κυβερνητική πολιτική και συνολικά η πολιτική της ΕΕ συμβάλουν ουσιαστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με την οδηγία Μπολκενστάιν, που απελευθερώνει σειρά επαγγελμάτων, παραδίνονται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο».

Καταλήγοντας το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Οι προεκλογικού τύπου κινήσεις, όπως η παραπάνω, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Τα κατώτερα στρώματα των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν δρόμο προς το δικό τους συμφέρον, τη συμπαράταξή τους με την εργατική τάξη και τα άλλα μικρομεσαία στρώματα κατά της φιλομονοπωλιακής πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή