Τροπολογία στη Βουλή για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 21:57
A- A A+

Τροπολογία, η οποία δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών να ορίζει επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης, ως αποκλειστικά υπεύθυνου για τη διοίκηση των χαρτοφυλακίων ζωής που δεν τίθενται σε εκκαθάριση, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην ίδια τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα παροχής υπό προϋποθέσεις, της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου υπέρ της αναδόχου ασφαλιστικής επιχείρησης, ή - σε περίπτωση μη αναδόχου - υπέρ των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, να διορίζονται σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως συμμετοχής τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, υπό την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 12 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ή προσωρινοί αναπληρωτές.

Τέλος, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα ορίζεται πως δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης και στη συνολική επιφάνεια των ορόφων, ο χώρος του υπογείου στις βιομηχανικές περιοχές και στις ζώνες βιομηχανικών ή βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, εφόσον το υπόγειο πρόκειται για χώρο βοηθητικής χρήσης.

Επιπλέον, ανατίθεται στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.» η ευθύνη χαρτογράφησης των εποικιστικών εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η επικαιροποίηση του χαρτογραφικού υπόβαθρου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή