Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα ύποπτα κρούσματα

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 07:18
UPD:11:21
A- A A+

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε στις πέντε το πρωί προερχόμενο από την Τουρκία το κρουαζιερόπλοιο «Ruby Princess», στο οποίο - σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου του - επιβαίνουν πέντε άτομα, τα οποία έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το σύστημα ενημέρωσης λειτουργεί αποτελεσματικά, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία και θα αντιμετωπιστεί αρμοδίως.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 3.393 ταξιδιώτες και περισσότεροι από 1.196 μέλη του πληρώματος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο διευθυντής του Ε.Κ.ΕΠΥ. Παναγιώτης Ευσταθίου, δήλωσε ότι οι πέντε άνθρωποι – ένας επιβάτης και τέσσερα μέλη του πληρώματος – παρουσιάζουν συμπτώματα απλής γρίπης και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Οι νοσούντες παραμένουν στο ιατρείο του κρουαζιερόπλοιου, ενώ οι επιβάτες άρχισαν να αποβιβάζονται στις 7:30 π.μ. μετά από άδεια κλιμακίου γιατρών της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Πειραιά, που νωρίς σήμερα το πρωί ανέβηκε στο πλοίο και προέβη στις απαραίτητες εξετάσεις των ασθενών.

Ο αξιωματικός γιατρός του κρουαζιερόπλοιου, αλλά και ο πλοίαρχος, διαβεβαίωσαν εγγράφως ότι κανείς άλλος επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα του ιού της γρίπης Α.

Το κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αποπλεύσει στις πέντε το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό του που είναι η Βενετία της Ιταλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή