Υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Σερβίας-Τουρκίας

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 08:51
A- A A+

Το ουσιαστικό ενδιαφέρον της Σερβίας για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας. Το Βελιγράδι, χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «ουσιαστικό εταίρο» για τη διεύρυνση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε πολιτικό, αλλά και σε οικονομικό-εμπορικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, βρέθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης, το οποίο και επιτρέπει τη δραστηριοποίηση στη Σερβία, του Τουρκικού Οργανισμού για τη Διεθνή Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Ο Σέρβος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την υπογραφή του μνημονίου, τονίζοντας παράλληλα, ότι η υπογραφή διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, θα γίνει σύντομα.

Παράλληλα, το Βελιγράδι αποδίδει στην ενίσχυση των σχέσεών του με την Τουρκία στρατηγική σημασία, για την αξιοποίηση των έργων οδικών και μεταφορικών υποδομών που κατασκευάζονται στη Σερβία, όπως, ο πανευρωπαϊκός δίαυλος μεταφορών (Corridor 10), αλλά και ο οδικός άξονας Σερβίας-Μαυροβουνίου, ο οποίος διέρχεται από την περιοχή Σαντζάκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή