Ονδούρα: Σύντομη επιστροφή Σελάγια

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 11:37
UPD:12:16

A- A A+

Για πρώτη φορά, μετά από την ανατροπή του στις 28 Ιουνίου, και για λίγα μόνο λεπτά πάτησε στο έδαφος της Ονδούρας ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας, Μανουέλ Σελάγια, διασχίζοντας με τα πόδια τα σύνορα με τη Νικαράγουα.

Το Σελάγια περιστοίχιζαν δημοσιογράφοι και υποστηρικτές του, ενώ τη στιγμή που διέσχιζε τα σύνορα, γύρω στις 14:25 (τοπική ώρα), οι περισσότεροι αστυνομικοί και στρατιωτικοί που, βαριά οπλισμένοι, φυλούσαν τα σύνορα, οπισθοχώρησαν μερικά μέτρα.

«Δεν ήταν αναγκαίο το πραξικόπημα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σελάγια ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στη Νικαράγουα.

«Ριψοκίνδυνη» χαρακτήρισε την προσπάθεια του Μανουέλ Σελάγια να επιστρέψει στη χώρα του η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία κάλεσε όλες τις πλευρές να διαπραγματευτούν μια ειρηνική λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει.

«Καλούμε διαρκώς όλες τις πλευρές να αποφύγουν οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές. Η προσπάθεια του προέδρου Σελάγια να φτάσει στα σύνορα είναι ριψοκίνδυνη», ανέφερε η κ. Κλίντον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας η κίνηση αυτή του Σελάγια «δεν συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια για την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης στην Ονδούρα».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή