Ντ. Μπακογιάννη: Με σιγουριά η άσκηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 12:12
UPD:15:37
A- A A+

Με αυτοπεποίηθηση και σιγουριά ως παλαιό μέλος της ΕΕ ασκεί η Ελλάδα την εξωτερική της πολιτική τόνισε σήμερα από τα Χανιά η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη επίσης στην πρόθεσή της να ενημερώσει αύριο τους Ευρωπαίους εταίρους της για τη στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό.

«H Ελλάδα ασκεί μια εξωτερική πολιτική με αυτοπεποίθηση, με τη σιγουριά ενός παλαιού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακριβώς με αυτή την ιδιότητα θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου της ΕΕ αύριο, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, υπό την Σουηδική προεδρία, ακριβώς για τη στάση της Τουρκίας όλον τον τελευταίο καιρό», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

«Πιστεύουμε ότι οι εταίροι μας οφείλουν να έχουν μια πλήρη γνώση, για να μπορούν τώρα, που μπαίνει πλέον και η Τουρκία σε ένα στάδιο αξιολόγησης, να την αξιολογήσουν έχοντας υπόψη τους όλα τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, ο ΣΥΝ σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας πρέπει να συνδεθεί με τη συμμόρφωσή της με τους διεθνείς κανόνες, την αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή έρχονται σε αντίθεση με τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή