Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για επανεξέταση φοροαπαλλαγών και ΒΑΕ

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 14:48
UPD:14:52
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επανεξέταση από μηδενική βάση των φοροαπαλλαγών, την εισαγωγή νέων τεκμηρίων διαβίωσης και την κυβερνητική τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σε ό,τι αφορά την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών και την εισαγωγή νέων τεκμηρίων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζει πως «αυτό που πρώτα απ’ όλα χρειάζεται άμεσα ο τόπος και το οποίο δεν απασχολεί καθόλου την κυβέρνηση, είναι η κατάργηση της ουσιαστικής φορολογικής ασυλίας των μεγάλων κερδών, των μεγάλων εισοδημάτων, των μεγάλων περιουσιών και κληρονομιών, καθώς και η κατάργηση των ειδικών καθεστώτων για τους εφοπλιστές και των “off-shore” εταιρειών».

«Χωρίς τολμηρά μέτρα σ’ αυτήν την κατεύθυνση, τα μόνα που απομένουν είναι ημίμετρα και φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφορικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι «συνιστά Ιουλιανό πραξικόπημα, το οποίο είναι μόνο η εισαγωγή μιας γενικής κατεδάφισης των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών κατακτήσεων που έχουν απομείνει» και συμπληρώνει ότι «απαιτείται συναγερμός και ενωμένη αντίσταση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή