Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 15:24
A- A A+

Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 2.000 στρέμματα δασικής και δασώδους έκτασης.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για το φόβο της αναζωπύρωσης, λόγω και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύτηκαν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έχει Κρήτη, καθώς και ένα τρίτο που ήρθε από την Ελευσίνα, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Φώτη Κατσούλα.

Την Παρασκευή επιχειρούσαν 17 οχήματα με 45 άνδρες καθώς και πεζοπόρα τμήματα 45 ατόμων. Το Σάββατο τα οχήματα μειώθηκαν στα 11 και οι άνδρες στους 50, ενώ και τις δύο ημέρες ουσιαστική ήταν οι συμβολή των κατοίκων της περιοχής, που κάθε καλοκαίρι ζουν με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Η τελευταία πυρκαγιά απείλησε για λίγο τους οικισμούς των Μαλών και του Χριστού, ενώ προκάλεσε μικρές ζημιές σε αγροικίες. Παράλληλα, έκαψε και μελίσσια.

Εν τω μεταξύ, λόγω της πυρκαγιάς και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε κατασκήνωση στο δάσος Σελάκανο, με αποτέλεσμα 70 παιδιά να μεταφερθούν στα Τέρτσα.

Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβη και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος έμεινε όλο το βράδυ στην περιοχή συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Ο κ. Τσόκας δήλωσε ότι «το ευτύχημα ήταν ότι σε καμία άλλη περιοχή της Κρήτης δεν εκδηλώθηκε ταυτόχρονα πυρκαγιά και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να συγκεντρώσουμε εδώ πολλές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες και θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Η κατασκήνωση εκκενώθηκε προληπτικά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή