Ενοχλημένη η Ρωσία για την κριτική Μπάιντεν

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009 16:36
A- A A+

Ενοχλημένο εμφανίστηκε το Κρεμλίνο από την κριτική την οποία άσκησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εναντίον της Ρωσίας σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποιος καθορίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Ο πρόεδρος ή τα αξιοσέβαστα μέλη της ομάδας του;» δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου πρόεδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Σεργκέι Πριχόντκο στο πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με τον κ. Πριχόντκο, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης στη Μόσχα είχαν μία συζήτηση θετική και σοβαρή, η οποία δημιουργεί μία ατμόσφαιρα καλών σχέσεων.

«Αν αυτή η ατμόσφαιρα δεν ευχαριστεί ορισμένα μέλη της ομάδας και της κυβέρνησης του κ. Ομπάμα, να το πουν. Αν δε συμφωνούν με τη γραμμή του προέδρου τους πρέπει μόνο να το γνωρίζουμε» πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ρώσου πρόεδρου.

«Τώρα που οι αντιπροσωπείες και τα ρώσικα και αμερικανικά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει μία σημαντική δουλειά για να περάσουν ορισμένες συμφωνίες, γιατί ξαφνικά το νούμερο δύο της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να δώσει τη δική του ερμηνεία και τις απόψεις του για τις διμερείς σχέσεις;» ρώτησε τέλος ο Σεργκέι Πριχόντκο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή