Γ. Ραγκούσης: Κακοποίηση της χώρας από την κυβέρνηση

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009 11:59
A- A A+

Για κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της χώρας από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα συνταγματικής τάξης σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή.

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη άμεσης προσφυγής στο λαό, «για να αλλάξει πορεία η χώρα, είναι θέση απόλυτης συνέπειας και καθαρότητας».

Τη θέση αυτή «την εκφράσαμε πολύ πριν από τις ευρωεκλογές και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού, στην πορεία προς τις κάλπες. Την επαναλάβαμε αμέσως μετά. Πολιτικά, αλλά και διαδικαστικά η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι άμεμπτη και σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως άλλωστε υποστήριξε μεγάλος αριθμός έγκριτων συνταγματολόγων, αλλά και πολιτικές προσωπικότητες που δεν ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει.

Επαναλαμβάνει δε ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται «στο πλαίσιο μιας δυνατότητας που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» και προσθέτει: «Και το εθνικό συμφέρον, κατά την άποψή μας, είναι να σταματήσει το συντομότερο δυνατό η κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της χώρας από αυτή την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν επιμένει ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνταγματικής τάξης, με αφορφή τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην προεδρική εκλογή, σημειώνει ότι «ποτέ η συνταγματική τάξη στη χώρα δεν κινδύνευσε από κόμματα τα οποία τη σέβονται λέγοντας την αλήθεια με παρρησία στον ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα, όταν η θέση τους αυτή θα έχει ως παραγόμενο θεσμικό αποτέλεσμα την ώρα των πολιτών, δηλαδή τις εθνικές εκλογές».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο κ. Παπούλιας δηλώσει ότι δεν επιθυμεί δεύτερη θητεία, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απαντά πως «ο σεβασμός του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον Κάρολο Παπούλια, είναι απόλυτος. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Θα στηρίξουμε την επανεκλογή του, η οποία θα γίνει από μια αναβαπτισμένη με την ψήφο του λαού πλειοψηφία της Βουλής. Διότι η σημερινή πλειοψηφία δεν έχει πια, την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να ψηφίσει ούτε κοινά νομοσχέδια».

Σε ό,τι αφορά τη νέα γρίπη, ο. Ραγκούσης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση έχει γεννήσει έντονο προβληματισμό. Επίσημο εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης καθώς και τομεακά επιχειρησιακά σχέδια αναζητούνται ακόμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή