Α. Λοβέρδος: Aνυπαρξία ουσιαστικής εξωτερικής πολιτικής

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009 12:47
A- A A+

Δριμεία κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας είναι αντίστοιχο με την ανυπαρξία ουσιαστικής εξωτερικής πολιτικής», τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στην ¶γκυρα, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει «για το 2ο εξάμηνο του 2009 αποφάσισε να διευρύνει τη θεματολογία, προκειμένου να απεγκλωβιστεί και έτσι έφερε στην επικαιρότητα όλες τις επιμέρους αξιώσεις και πρακτικές της. Προκειμένου η Αγκυρα να ελιχθεί μεταφέρει στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων όλα τα προβλήματα που έχει με τη διεθνή κοινότητα, με την ΕΕ και με την ιδιότητά της ως εισβολέα στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για συγκεκριμένη τακτική εκ μέρους της Τουρκίας, την οποία υπηρετούν οι ενέργειές της, και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στερείται σχεδίου τακτικής και στρατηγικής.

Ερωτηθείς αν έχει ενημέρωση σχετικά με τους υπαινιγμούς του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών για συμφωνίες μεταξύ Αθηνών και ¶γκυρας ως προς το Αιγαίο, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση και πρόσθεσε: «ζητήσαμε να διευκρινίσει το υπουργείο των Εξωτερικών αν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Είναι εξ αντικειμένου ανησυχητική η σιγή του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών. Ενώ απάντησε στον Τούρκο εκπρόσωπο άφησε αναπάντητη τη φράση του για ύπαρξη σχετικής συμφωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέδρος σημειώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκαιο όταν δηλώνει πως θα ήταν σωτήριο για τη χώρα αν οι εκλογές γίνονταν το φθινόπωρο, ούτως ώστε τα κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα της Ελλάδας να τα χειριστεί το ΠΑΣΟΚ, που έχει αποδείξει στην πράξη ότι η εξωτερική πολιτική είναι ένα από τα πολύ δυνατά του χαρτιά.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών, εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το Φεβρουάριο: «η αστάθεια της κυβέρνησης καθιστά εύλογη την εκτίμηση ότι και νωρίτερα μπορεί να έχουμε εκλογές. Είναι αφελής όποιος αποποιεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από το Φεβρουάριο όμως απέχουμε περίπου πέντε μήνες, άρα η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή