Mπιτς βόλεϊ: Στη 2η θέση τα «χρυσά» κορίτσια

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009 18:48
A- A A+

Την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους ως ομάδα στη σειρά του παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ πανηγύρισαν στη Μασσαλία η Βίκυ Αρβανίτη με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη. Οι δύο πρωταθλήτριές μας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά της γαλλικής πόλης, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μετά την ήττα τους στον τελικό από τις Αμερικανίδες Ρος/Κέσι.

Έχοντας διαγράψει μια πορεία με νίκες και μόνο, το ελληνικό δίδυμο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των αντιπάλων του, από τις οποίες ηττήθηκαν με 2-0 σετ (21-16, 21-17), σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 42 λεπτά. Η ήττα όμως δεν μείωσε στο ελάχιστο την επιτυχία τους, η οποία ήρθε κόντρα σε κάποια από τα κορυφαία ονόματα του κυρίως ταμπλό, όπως είναι οι Βραζιλιάνες, ¶να Πάουλα και Σέλντα.

«Οι Αμερικανίδες αποδείχθηκαν πολύ δυνατός αντίπαλος. Ίσως δεν παίξαμε το ίδιο καλά με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις πιέσαμε. Απλώς έβρισκαν πάντα λύσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενες από την παρουσία μας σε όλη τη διοργάνωση, καθώς από την αρχή έως το τέλος παίξαμε εξαιρετικά και ποτέ δεν πέσαμε κάτω από τα στάνταρ που είχαμε θέσει», σχολίασε η Βίκυ Αρβανίτη.

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Ζακυνθινός, τόνισε: «Τα κορίτσια έκαναν ένα καταπληκτικό τουρνουά και έδειξαν τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το ζητούμενο πλέον είναι να κρατηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Επόμενη στάση για τις Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη είναι το Γκραν Σλαμ του Κλάγκενφουρτ, στην Αυστρία.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις