Γ. Ιωαννίδης: Το μπάσκετ άθλημα διαχρονικό

Υποδοχή των θριαμβευτών της Ρόδου από τον υφυπ. Αθλητισμού
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 15:56
A- A A+

Τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών του μπάσκετ, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου, υποδέχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Στην ομιλία του προς τους παίκτες και τα μέλη της υπόλοιπης αποστολής, ανέφερε τα εξής:

«Είναι σημαντικό που δύο Εθνικές ομάδες μπάσκετ, Εφήβων και τώρα Νέων μας έκαναν -και το λέω με μεγάλη χαρά- να έρθουμε δύο φορές μέσα σε δεκαπέντε μέρες στο αεροδρόμιο για να τις υποδεχτούμε θριαμβεύτριες. Το μπάσκετ αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι άθλημα διαχρονικό και εμείς όλοι, που αγαπάμε τον αθλητισμό, ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια. Η ομάδα των Εφήβων με την κατάκτηση του ασημένιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τώρα η Εθνική Νέων ανδρών, που πολλά μέλη της προέρχονται από εκείνη την ομάδα, μας έκαναν υπερήφανους. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, όταν λειτουργούμε ως ομάδα, όπως αυτά τα παιδιά, που συνεργάστηκαν θαυμάσια, παρά το ελάχιστο της κοινής τους προετοιμασίας. Δικαιούνται τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας. Όλοι οι παίκτες, μαζί με τον προπονητή τους, επέδειξαν πάθος και ομαδικότητα που τους βοήθησε να αναστρέψουν καταστάσεις και να φτάσουν στο στόχο τους».

Ο Γ. Ιωαννίδης συμβουλεύει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Νέων

Ο Γ. Ιωαννίδης συμβουλεύει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Νέων

«Στον αθλητισμό δεν πρόκειται κανείς να σας χαρίσει τίποτε. Θα στηριχθείτε μόνο στις δικές σας δυνάμεις και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι για να επιτύχετε θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά, με επιμονή και υπομονή. Τα κύπελλα, τα μετάλλια και οι διακρίσεις δεν χάνονται, είναι δικά σας, θα υπάρχουν πάντα στην τροπαιοθήκη σας, το σημαντικό όμως για σας είναι να κατακτήσετε θέση βασικού στις ομάδες σας. Μπράβο, τιμήσατε τα ελληνικά χρώματα», τόνισε στους Πρωταθλητές Ευρώπης ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι παίκτης της Εθνικής Νέων δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η νίκη σας γεμίζει ενθουσιασμό όλους τους Έλληνες και κυρίως όλους τους νέους», τόνισε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Για μια ακόμη φορά, οι παίκτες της Εθνικής απέδειξαν το υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Με την κατάκτηση και αυτής της κορυφής, έκαναν τους Έλληνες φιλάθλους ξανά υπερήφανους και μας γέμισαν με ελπίδες για το μέλλον».

«Η νέα μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Μπάσκετ επιβεβαιώνει ότι όπου υπάρχει πρόγραμμα, σχέδιο και πίστη στο στόχο μπορούμε και πετυχαίνουμε. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από αυτά τα παιδιά δεν είναι καταληκτικός σταθμός, αλλά μία στάση από σειρά επιτυχιών που θα ακολουθήσουν. Μας έκαναν όλους υπερήφανους και τους αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά και πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα της Εθνικής Μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις