Νέα εκατέρωθεν πυρά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την προεδρική εκλογή

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 19:59
UPD:21:27
A- A A+

«¶λλοι είναι εκείνοι, οι οποίοι συντηρούν, για δικούς τους μικροκομματικούς λόγους την εκλογολογία», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας εκ νέου τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Αντώναρος επεσήμανε πως «η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στο έργο της, κάνει τη δουλειά της, έχει δουλειά ακόμα να κάνει», και πως πρόσθεσε πως τα σενάρια αυτά έχουν απαντηθεί από τον πρωθυπουργό στη συνέντευξη που έδωσε, πριν ενάμιση μήνα, στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά την προεδρολογία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι θέμα που δεν το προκάλεσε, ούτε το δημιούργησε, η κυβέρνηση, αλλά με τη στάση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί δημόσια και από διακεκριμένους επιστήμονες και από κορυφαία στελέχη του πολιτικού κόσμου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο, δυσάρεστο, απολύτως καταδικαστέο, παιχνίδι το οποίο κάνει με τους θεσμούς», σημείωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε πως με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος κανείς δεν παίζει.

«Το Σύνταγμα εφαρμόζεται στο ακέραιο. Δεν εφαρμόζεται κατ' επιλογή ή κατά το γούστο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου», κατέληξε.

Την εκλογολογία και την προεδρολογία τις συντηρεί η κυβέρνηση απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις του κ. Αντώναρου ότι το Σύνταγμα δεν εφαρμόζεται κατ΄ επιλογήν ή κατά το γούστο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «αυτά ο κ. Αντώναρος τα λέει χωρίς να κοκκινίζει» και πρόσθεσε: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στο Σύνταγμα με αυτό τον τρόπο όταν εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία πήγε τη χώρα σε εκλογές το 2007 με πρόσχημα την κατάρτιση του προϋπολογισμού, πριν από μερικούς μήνες έκλεισε τη Βουλή γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τις συνεχιζόμενες διερευνήσεις ευθυνών πολιτικών στελεχών και προτίμησε την παραγραφή, εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που αποσύρει τους βουλευτές της από τη Βουλή επειδή δεν μπορεί να κερδίσει τις ψηφοφορίες, μια κυβέρνηση που κάνει νοθεία στη συνταγματική αναθεώρηση μέσα στη Βουλή, μια κυβέρνηση που απαξιώνει τις ανεξάρτητες αρχές».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε την καλλιέργεια του κλίματος εκλογολογίας σε μια προσπάθεια της ΝΔ να κρατήσει τον κόσμο της και να επιτύχει μεγαλύτερη συσπείρωση από αυτήν που έχει σήμερα, καθώς, όπως σημείωσε, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αποσυσπείρωσης, πρόβλημα με τα στελέχη της και τον κόσμο της.

Ερωτηθείς δε για την επιστολή 16 στελεχών της ΝΔ στον πρωθυπουργό ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτό δείχνει ότι η ΝΔ έχει πολύ σοβαρά προβλήματα συνολικά με την ελληνική κοινωνία και, όλο και περισσότερο με τα ίδια της τα στελέχη.

Πρόσθεσε επίσης ότι η άποψη αυτή δεν είναι μεμονωμένη, δεν αφορά μόνο 15, 16 άτομα αλλά ένα μεγάλο μέρος των οπαδών της ΝΔ οι οποίοι έχουν απογοητευθεί από την πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ζητούν όλο και περισσότερο άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Εξέφρασε μάλιστα «την ευχή και την ελπίδα» ότι «ένα μέρος αυτών των ανθρώπων να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές».

«Οι απελπισμένες προσπάθειες του εκπροσώπου της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να κάνει το άσπρο μαύρο πέφτουν, για μία ακόμη φορά, στο κενό», ανταπάντησε ο κ. Αντώναρος.

«Για μας το θέμα είναι ξεκάθαρο. Το Σύνταγμα πρέπει να γίνεται σεβαστό και στο γράμμα του και στο πνεύμα του χωρίς αστερίσκους και χωρίς εξαιρέσεις. Και όχι σύμφωνα με τα γούστα του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή