Επίθεση ΚΚΕ κατά ΝΔ για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον»

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 21:04
A- A A+

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών κατοικιών της χώρας που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, είτε άμεσα είτε έμμεσα ως φορολογούμενοι, προς όφελος των κερδών του κατασκευαστικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, εκείνου που κατεξοχήν ευθύνεται για τις άθλιες κατοικίες στις οποίες ζουν τα λαϊκά στρώματα. Η κυβερνητική «πράσινη οικονομία» στην υπηρεσία του κεφαλαίου».

«Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα, θα οδηγήσει στην παραπέρα όξυνση της ταξικής διαστρωμάτωσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που δεν θα μπορούν να αντέξουν τη δαπάνη. Μόνο στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού και της πολιτικής για τη λαϊκή κατοικία μπορούν να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες», προσθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή