Ιράν: Γρήγορη απελευθέρωση των διαδηλωτών ζητά ο Αχμαντινετζάντ

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 21:40
A- A A+

Τη γρήγορη απελευθέρωση έως τις 7 Αυγούστου όσων κρατουμένων είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών επεισοδίων στο Ιράν και δεν βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες ζήτησε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από τον επικεφαλής του δικαστικού συστήματος.

«Στο βαθμό που ένα σημαντικό χρονικό διάστημα έχει παρέλθει από την σύλληψη τους, περιμένουμε ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν θα εξεταστούν γρήγορα» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του δικαστικού συστήματος Μαχμούντ Χασεμί Τσαχρουντί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ζήτησε από το δικαστικό αξιωματούχο να αντιμετωπίσει με τη μέγιστη δυνατή συμπόνια στο όνομα του Ισλάμ τους συμπολίτες τους, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους και να τους απελευθερώσει για να κάνουν χαρούμενες τις οικογένειες τους με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του Ιμάμη Μάχντι, στις 7 Αυγούστου.

Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε δε τις εσωτερικές πολιτικές ομάδες ότι έχουν πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις με την υποστήριξη και την προπαγάνδα των ξένων εχθρών.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή