ΗΠΑ: Πολύ υψηλότερες οι δαπάνες για την παχυσαρκία σε σχέση με τον καρκίνο

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 00:17
UPD:00:23
A- A A+

Οι δαπάνες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ασθενειών που προκαλούνται από την παχυσαρκία είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με εκείνες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Υγείας Καθλίν Σιμπέλιους.

«Δαπανούμε σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να περιθάλψουμε ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία», ανέφερε η Σιμπέλιους στη διάρκεια διάσκεψης για την παχυσαρκία, η οποία οργανώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

«Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος της περίθαλψης ανέρχεται σε 93 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε λοιπόν στην κατάσταση όπου οι ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία κοστίζουν σχεδόν δύο φορές ακριβότερα από το κόστος που συνδέεται με την αντιμετώπιση του καρκίνου σ' αυτή τη χώρα», κατέληξε η Σιμπέλιους.

Δύο στους τρεις ενήλικες στις ΗΠΑ και ένα παιδί στα πέντε είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, πράγμα που τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους σε χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης ή τα καρδιαγγειακά επεισόδια ή ακόμη και σε καρκίνους, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στη διάρκεια της τριήμερης αυτής διάσκεψης με τίτλο «το βάρος του έθνους».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή