Κακή εικόνα αλλά και ελπίδες ανατροπής

Σπάρτα - Παναθηναϊκός 3-1
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 08:42
UPD:16:27
AΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

A- A A+

Η «πράσινη» άμυνα έμπαζε... νερά, η Σπάρτα εκμεταλλεύθηκε τα «δώρα» των αμυντικών του «Τριφυλλιού» και επιβλήθηκε 3-1 http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/29/1696204.htm επί του Παναθηναϊκού στην Πράγα. Τραγικοί οι Βύντρα και Καντέ, σπατάλησε ένα ημίχρονο ο Τεν Κάτε. Μοιραίος για το «τριφύλλι» ο Τζιμπρίλ Σισέ που έχασε πέναλτι στο 33'. Ο Σαλπιγγίδης στο 67' το τέρμα που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες. Για ανατροπή πάει τώρα στο ΟΑΚΑ!

Ο Ματίας Μπίαρσμιρ ήταν τελικά ο εκλεκτός του Χενκ Τεν Κάτε για το δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Μπράις Μουν. Κάτω από τα δοκάρια ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, αριστερά ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σουηδός και στο κέντρο της άμυνας ο Σεντρίκ Καντέ με τον Λουκά Βύντρα. Σιμάο και Ζιλμπέρτο τα αμυντικά χαφ, ο Καραγκούνης λίγο πιο μπροστά στον άξονα, δεξιά ο Γκαμπριέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ μαζί με τον Σαλπιγγίδη. «Καθαρό» αριστερό εξτρέμ δεν υπήρχε. Ο Ζιλμπέρτο έπαιζε μέσα αριστερά αλλά δεν έβγαινε στην γραμμή.

Η επιλογή του Ολλανδού τεχνικού, να μην έχει παίκτη στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, σίγουρα δεν του βγήκε. Όπως και ο τρόπος παιχνιδιού των «πρασίνων» δεν βοήθησε, ώστε το «τριφύλλι» να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, βάζοντας την μπάλα κάτω. Η μία γιόμα προς το κεφάλι του Σισέ και του Σαλπιγγίδη διαδεχόταν την άλλη ενώ αρκετές φορές η μπάλα γινόταν... δώρο προς τους Τσέχους.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 6' να φτάσει μια... ανάσα από το γκολ. Στην μοναδική στιγμή που η μπάλα κυκλοφόρησε σωστά. Ο Γάλλος φορ άνοιξε δεξιά στον Γκαμπριέλ, εκείνος με τακουνάκι βρήκε τον Καραγκούνη αλλά το σουτ του «τυπάρα» θα απομακρύνει ο Μπλάζεκ.

¶μυνα για... κλάματα

Η Σπάρτα σίγουρα δεν είναι καμιά ομαδάρα αλλά τα εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού στην κυκλοφορία της μπάλας έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανέβουν και να εκμεταλλευτούν με το καλύτερο τρόπο τα κενά στην άμυνα που έκαναν την εμφάνιση τους και στοίχισαν. Όχι μια, αλλά δύο φορές. Με τις φάσεις να ξεκινούν από τα αριστερά εκεί όπου ο Σπυρόπουλος πάλευε μόνος του.

Στο 26' ο Κούσνιρ έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Χολέντα νίκησε στον αέρα τον Βύντρα και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, γράφοντας το 1-0!

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το... σοκ! Ο Σιμάο «πούλησε» την μπάλα στην μεσαία γραμμή, η μπάλα βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, ο Ζέμαν πάσαρε με το κεφάλι στον Βάτσεκ που ήταν εντελώς μόνος του στο ύψος του πέναλτι. Κοντρόλαρε με την άνεση του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς. Ανύπαρκτη σε δεύτερη φάση η άμυνα των «πρασίνων»!

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν ο Σισέ είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο 27', και ενώ το σκορ ήταν 1-0, ο σταρ του «Τριφυλλιού» μόνος του απέναντι από τον πορτιέρο της Σπάρτα τον απέφυγε, αλλά άνοιξε την μπάλα και το πλασέ του έδιωξε ο Ρέπκα ενώ στο στο 33' νικήθηκε πάλι από τον Μπλάζεκ και δεν κατάφερε να τον νικήσει από τα έντεκα βήματα. Έτσι το 2-1 δεν έγινε ποτέ, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον αέρα δύο τερμάτων.

Β' Ημίχρονο

Η τραγική εικόνα στα μετόπισθεν αλλά και η δυσλειτουργία στο σύστημα που επέλεξε ο Τεν Κάτε εμφανίστηκαν και στις αρχές του δευτέρου μέρους. Μάλιστα, οι Τσέχοι έφτασαν κοντά και στο 3-0 στο 47'. Ο Καντέ μπερδεύτηκε με τον Γκαλίνοβιτς σαν τα παιδάκια που παίζουν μπάλα στο δημοτικό, ο Γουίλφριντ μπήκε... σφήνα αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 57' o Xενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα και να ρίξει στο ματς τον Λέτο αντί του Γκαμπριέλ. Το αρχικό 4-4-2 μετατράπηκε σε 4-2-3-1. Ο Καραγκούνης σε ρόλο επιτελικού, ο Σαλπιγγίδης δεξιά, ο Λέτο αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ.

Η ορθολογική αλλαγή του συστήματος βελτίωσε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς και κατάφεραν δέκα λεπτά αργότερα να μειώσουν το σκορ. Ο Σπυρόπουλος έκανε την κούρσα από αριστερά έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαλπιγγίδης με σουτ πάνω στην κίνηση μείωσε για το «τριφύλλι».

Πάντως, στο 69' ο Καντέ με τον Γκαλίνοβιτς έκαναν το ίδιο λάθος με αυτό του 47', με τον Προυντρίνκοφ να μπαίνει... σφήνα και να σουτάρει άουτ. Είδε και αποείδε ο Ολλανδός και στο 70' έβαλε τον Σαριέγκι αντί του αμυντικού από το Μάλι που ήταν απογοητευτικός.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός πίεζε η άμυνα έκανε πάλι τα... δικά της. Ο Γουίφριντ άφησε στον Προυντνίκοφ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 3-1! Όλα αυτά σε μια... τρύπια άμυνα!

Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ αν και θα μπορούσε να ήταν 3-2 αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε το τέρμα του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις.

Το έργο των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ θα είναι πολύ δύσκολο. Με την αποψινή εικόνα θα είναι ακατόρθωτο. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Μόνο έτσι το «τριφύλλι» θα έχει την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του.

Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Ρέπκα, Κούμπνικ, Πάμιτς, Ζόφτσακ, Γουίλφριντ, Κούζνιρ, Χόλεντα(58' Προυντρίνκοφ), Ζέμαν(76' Καλούντα), Βάσεκ, Χούσεκ

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μπίαρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ(70' Σαριέγκι), Σιμάο, Ζιλμπέρτο(83' Κατσουράνης), Γκαμπριέλ(57'Λέτο), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Αντωνίου: «Φταίνε όλοι»

Χωρίς όρεξη να πει πολλά και σκασμένος από την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Κώστας Αντωνίου που αναφέρθηκε στην ανετοιμότητα του «Tριφυλλιού». «Τι να πω; Η ομάδα έπρεπε να είναι έτοιμη αλλά δεν ήταν. Για αυτό φταίνε όλοι» τόνισε με νόημα.

πηγή: www.gazzetta.gr

Tην άποψη ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης παρά τα τρία γκολ που δέχθηκε, εξέφρασε ο προπονητής Χενκ Τεν Κάτε http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/29/1696216.htm , ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης υποστήριξε: «Δεν πρέπει να φέρουμε τη καταστροφή, σε μια εβδομάδα είναι ο επαναληπτικός. Είμαστε καλύτεροι και θα περάσουμε» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/29/1696220.htm .

Στους υπόλοιπους χθεσινούς αγώνες για τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ακτόμπε (Καζακστάν)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 0-0

Μπακού (Αζερμπαϊζτάν)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-0

Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Σίβασπορ (Τουρκία) 5-0

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις