Ισπανία: Τουλάχιστον 46 τραυματίες από την έκρηξη στην Μπούρχος

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 08:57
UPD:09:10

A- A A+

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατόπεδο της χωροφυλακής στην πόλης Μπούρχος στη βόρεια Ισπανία σήμερα το πρωί http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/29/1696239.htm , ανέφερε η εφημερίδα El Mundo στην διαδικτυακή της έκδοση.

Παγιδευμένο όχημα εξερράγη περίπου στις 04:30 [05:30 ώρα Ελλάδας] κοντά σε κτήριο της Guardia Civil, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της Ισπανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξε προειδοποίηση.

Η αστυνομία εκτιμά ότι για την επίθεση ευθύνεται η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA.

Τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν ελαφρά - υπέστησαν κυρίως εκδορές από θραύσματα γυαλιών - ωστόσο οι ζημιές στα γύρω κτήρια ήταν σημαντικές. Συνολικά 38 από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Το όχημα στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα ήταν σταθμευμένο πίσω από σπίτι όπου κοιμούνταν χωροφύλακες και μέλη των οικογενειών τους, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πανικό.

Αστυνομικοί εκτίμησαν ότι για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ημιφορτηγό που είχε κλαπεί στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αυτονομιστές μετά τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης τον Δεκέμβριο του 2006, όταν είχαν βρει το θάνατο δυο άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή