ΗΠΑ: 15 νεκροί και 65 αγνοούμενοι από βύθιση πλοιαρίου με λαθρομετανάστες

Από την Αϊτή
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 09:23
A- A A+

Τουλάχιστον 15 λαθρομετανάστες από την Αϊτή πνίγηκαν και τουλάχιστον 65 αγνοούνται μετά το ναυάγιο του ξύλινου πλοιαρίου που τους μετέφερε εξαιτίας της πρόσκρουσής του σε ύφαλο στα ανοικτά των νήσων Τερκς & Κάικος, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές και η ακτοφυλακή των ΗΠΑ χθες Τρίτη.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι διασώθηκαν μετά το ναυάγιο, αργά την Κυριακή, με περιπολικά και αεροσκάφη της ακτοφυλακής των ΗΠΑ να συνδράμουν τις αρχές των Τερκς & Κάικος στις έρευνες για την διάσωση και άλλων επιβατών στο σκάφος.

Η αστυνομία στην υπερπόντια Βρετανική περιοχή ανέφερε ότι ανασύρθηκαν 15 σοροί από τα νερά στα ανοικτά των Δυτικών Κάικος, μια αραιοκατοικημένη περιοχή που είναι δημοφιλής στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, όπως οι καταδύσεις.

«Η έρευνά μας συνεχίζεται από θαλάσσης και αέρος», είπε ο υπαξιωματικός Νικ ¶μιν από το Μαϊάμι. «Καθώς ο χρόνος περνά η πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζεται».

Ο Κάλβιν Τσέις, υπαξιωματικός της αστυνομίας των Τερκς & Κάικος, είπε πως οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων στο ξύλινο πλεούμενο είναι αντιφατικές: εκτιμήσεις της ακτοφυλακής κυμαίνονταν από 160 έως 200 επίδοξους μετανάστες. Πρόκειται για κάτοικους της Αϊτής, που προσπάθησαν να φύγουν από την πάμπτωχη κι εξαθλιωμένη χώρα της Καραϊβικής σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή