Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Σκόπελο και το Μαρμάρι

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 10:59

Η φωτιά στη Σκόπελο καίει πευκοδάσος σε δύσβατη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, καθώς και 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες πυρκαγιές, στον Πάνορμο Σκοπέλου και στο Μαρμάρι Ευβοίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας η οποία εκδηλώθηκε στις 3:40 τα ξημερώματα.

Η φωτιά στη Σκόπελο καίει πευκοδάσος σε δύσβατη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, καθώς και 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη πυρκαγιά, στο Μαρμάρι της Εύβοιας, εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Η φωτιά έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- να προξενήσει ζημιές σε κάποιο από αυτά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στο Ζευγολατιό Κορινθίας, δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 8.40 το πρωί. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, το 24ωρο που πέρασε από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, εκδηλώθηκαν συνολικά 58 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σήμερα, που λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως επισημαίνεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές (βαθμός 4) στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σποράδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή