Στους 65 οι τραυματίες από την έκρηξη στη Μπούρχος

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 15:41

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε 14όροφο κτίριο του στρατοπέδου, τμήμα της πρόσοψης του οποίου κατέρρευσε, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε γειτονικά κτίρια.

A- A A+

Σε 65 ανέρχονται οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατόπεδο της χωροφυλακής στην πόλη Μπούρχος της βόρειας Ισπανίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/29/1696255.htm , όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα. Δύο εκ των τραυματιών χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο, ωστόσο κανενός η κατάσταση δεν κρίνεται σοβαρή.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε κλαπεί από την Γαλλία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Ήταν παγιδευμένο με 200 κιλά εκρηκτικών και το είχαν σταθμεύσει πίσω από το στρατόπεδο όπου διαμένουν οικογένειες αξιωματικών της αστυνομίας. Στα θύματα περιλαμβάνονται αξιωματικοί της αστυνομίας, συζυγοι και παιδιά τους. Τα περισσότερα από τα τραύματα προκλήθηκαν από θραύσματα τζαμιών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε 14όροφο κτίριο του στρατοπέδο, τμήμα της πρόσοψης του οποίου κατέρρευσε, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε γειτονικά κτίρια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΕΤΑ είχε πρόθεση να προκαλέσει θανάτους σε ένα μέρος όπου κοιμόνταν περί τα 120 άτομα», εκτίμησε ο κ. Ρουμπαλκάμπα, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για θαύμα που δεν υπήρξαν νεκροί.

«Τέτοιες κτηνώδεις επιθέσεις δεν θα βοηθήσουν ποτέ την ΕΤΑ να επιτύχει κάποιο από τους πολιτικούς της στόχους», παρατήρησε ο Χοσέ Αντόνιο Αλόνσο, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή